رنگ پلی اورتان چه نوع رنگی است و در چه مواردی کاربرد دارد؟
زمان تقریبی مطالعه: 15 دقیقه
رنگ پلی اورتان یکی از زیباترین و باکیفیتترین رنگهای پوششی است که در تماس با باران های اسیدی مقاومت خوبی از خود نشان میدهد. این نوع رنگها در برابر انواع اشعههای خورشید دوام بالایی دارند و در زمان کوتاهی با کمترین حرارت سریعاً خشک میشوند، معمولاً رنگهای پلی اورتان برخلاف سایر رنگهای شیمیایی پوست پرتقالی نمیشوند و دارای خواص مکانیکی و شیمیایی فوقالعادهای هستند.
رنگ پلی اورتان عضوی از خانواده رنگهای صنعتی است. این رنگ دارای ساختار پلیمری بوده و ضمن با کیفیت بودن، مقاومت بالایی هم دارد و برای پوشش دادن سطوح مختلف از آن به طور گستردهای استفاده میشود. عموما رنگهای پلی اورتان به شکل روکش نهایی روی پرایمرها (روکش اولیه) قرار گرفته و ساختاری یکدست با مقاومت بالا را ایجاد می کند. در این مقاله از وب سایت شرکت رنگسازی سراب رنگ ، ضمن آشنایی بیشتر شما عزیزان با رنگ صنعتی پلی اورتان، به بیان کاربرد و مزایای آن نیز خواهیم پرداخت. خوب است بدانید که رنگهای پلی اورتان در تماس با روغنهای صنعتی و بسیاری مواد مختلف شیمیایی مقاومت بالایی دارند و در برابر ضربههای ناگهانی با فشار بالا ایمن خواهند بود.
رنگ پلی اورتان چیست ؟
رنگهای پلی اورتان از جمله رنگهای بسیار مقاومی هستند که در برابر نور خورشید، شرایط آب و هوایی سخت و هر گونه سایش نیز دوام بالایی دارند. غالباً این گونه رنگهای شیمیایی یک لایه نهایی هستند که همیشه برای پوششهای سطحی به کار میروند، چسبندگی بالای این نمونه رنگها بر روی سطح مختلف و مقاومت عالی در برابر رطوبت جزء مهمترین ویژگیهای رنگ پلی اورتان به حساب میآیند. البته توجه داشته باشید که میزان پوشش دهی و چسبندگی این نمونه رنگهای پلی اورتان به برخی ویژگیهای منحصربهفرد این محصول مانند فام و وزن پودر به کار رفته در رنگ بستگی دارد.
رنگ پلی اورتان شامل دو نوع کلی است که هر کدام از این دو مورد، کاربرد بخصوصی دارد:
الاستومرها: به دلیل خاصیت الاستیکی بالا، تحت هرگونه شرایطی، فرم و شکل خود را حفظ میکنند حتی در فشارهای بالا.
ترموپلاستیکها: رویهای صاف و صیقلی دارند و از نفوذ سیالات به طور کامل جلوگیری مینمایند. از این ماده در مناطق پر تنش، زمانی که به پایداری بالا احتیاج است نیز استفاده میشود.
کاربرد رنگهای پلی اورتان
امروزه رنگ پلی اورتان مات و رنگ پلی یورتان براق برای پوشش دهی سطوح مختلفی قابل استفاده میباشد. از جمله این سطوح عبارتاند از:
تجهیزات مکانیکی گوناگون در صنایع
استفاده از رنگهای پلی اورتان چوب و غیره
پوشش دهی نرده های آهنی که مرغوبیت بالایی دارند
استفاده از رنگهای پلی اورتان کابینت و پوشش دهی تانکرها
استفاده رنگهای پلی اورتان خودرو و پوشش دهی پلها و کشتیها
به کار بردن رنگهای پلی اورتان ترک و ایرانی در ماشین آلات کشاورزی
کفپوش های بیمارستان، درمانگاهها، آزمایشگاهها و سایر مکانهای بهداشتی
استفاده از رنگهای متنوع پلی اورتان بر روی لایه نهایی پوششهای متنوعی مانند پوششهای حفاظتی اپوکسی
از دیگر کاربردهای آن عبارتند از:
سقف های فلزی: پلی اورتان، دوام سقفهای فلزی را بیشتر کرده و اینگونه باعث افزایش طول عمر آنها میگردد.
پوشش توربین های بادی: پره و پایههای توربینها را با رنگ پلی یورتان پوشش داده تا بازده انرژی سیستم را افزایش دهند.
پوشش کف: از کفپوشهای پلی اورتان، برای سطوح کف در مکانهای مختلفی نظیر اماکن تجاری، کارخانجات صنعتی، سالنهای بولینگ و آشیانه هواپیماها استفاده میشود.
صنعت هوافضا: برخی از قطعات و سازههای داخلی هواپیماها، با رنگهای پلی اورتان پوشش داده میشوند تا علاوه بر افزایش طول عمر، بازده و راندمان سطوح را هم بهبود بخشند.
صنایع کشتی سازی: برای عایق گذاری، آب بندی بدنهی کشتی و جلوگیری از خوردگی و فرسایش این قطعات، از رنگ های صنعتی پلی اورتان جهت محافظت بیشتر استفاده میشود.
خطوط لولهای: جهت حفاظت از مسیر لولههای عبور دهنده نفت و گاز، از پوششهای رنگ پلی اورتان استفاده میگردد. برخی از این لولهها در زیر آب و برخی دیگر در خارج از آن قرار دارند.
ویژگی های رنگ پلی اورتان
دارای مقاومت سایشی
چسبندگی عالی روی سطوح فلزی
خشک شدن سریع در درجه حرارت پایین
مقاومت در برابر اسید، باز، روغن های صنعتی و شیمیایی
ضربه پذیری بالامقاومت بالا در برابر نور خورشید، آب و مواد شیمیایی
مزایای رنگ پلی اورتان
حال که رنگ صنعتی پلی اورتان را شناختیم و با کاربردهای این ماده بیشتر آشنا شدیم، قصد داریم درباره محاسن آن صحبت کنیم. مزایای رنگ های پلی اورتان به شرح زیر میباشد:
پوسته پوسته نشدن
دوام بالا در برابر سایش
سازگار با محیط زیست
ایجاد ظاهری زیبا و براق
مقاوم بودن در برابر تغییرات جوی مختلف
به سرعت هم خشک میشوند (خصوصا در دماهای پایین)
داشتن مقاومت بسیار بالا در برابر شویندهها، املاح و بارانهای اسیدی
به راحتی تمیز میشوند و در برابر مواد شوینده مقاومت نسبی خوبی دارند.
شرایط نگهداری رنگهای پلی اورتان
اگر شما هم قصد به کار بردن رنگ پلی یورتان مشکی، سفید و سایر رنگ های متنوع پلی اورتان را دارید، در حداقل زمان ممکن تمام رنگ درون قوطی را استفاده نمایید. چون این دسته از رنگها سریعاً در معرض هوا خشک خواهند شد. همیشه سعی کنید رنگ های پلی اورتان و رزین رنگ پلی اورتان را به دور از حرارت، مواد آتش زا و سایر عوامل اشتعال زا نگهدارید. این نمونه مواد شیمیایی را درون ظروف در بسته محافظت کنید و آنها را در دمای ۲۵ سانتیگراد قرار دهید.
نحوه استفاده از رنگهای پلی اورتان
قبل از اینکه رنگ های پلی اورتان را بر روی سطوح مختلف به کار ببرید لازم است سطح مورد نظر را از هرگونه خوردگی برطرف نمایید، سعی کنید سطح انتخابی شما عاری از هر گونه گرد و غبار و زنگ زدگی باشد. بهتر است برای سطح در نظر گرفته خود یک آستر مناسب را تهیه کنید. لازم است تا قبل از مصرف نمودن رنگ پلی اورتان ترکیه و رنگهای پلی اورتان ایرانی حتماً تمام رنگ درون قوطی را خوب به هم بزنید.
توجه داشته باشید که سرعت خشک شدن این نمونه رنگهای شیمیایی بسیار بالا است، یعنی به مدت ۶ ساعت کل رنگ خشک میشود. پس سعی کنید به اندازه نیاز خود رنگ را از قوطی ها خارج کنید. دقت کنید که برای پوشش دهی تمامی سطوح این امکان وجود دارد تا با استفاده از رنگهای پلی اورتان اسپری نیز سطوح یکدستتری را فراهم کنید. از آنجایی که حلال رنگهای پلی اورتان تینر است پس در پایان هر بار استفاده از این نمونه رنگهای باکیفیت همیشه ابزار رنگ آمیزی خود را درون یک قوطی تینر قرار دهید.
همچنین بخوانید : رنگ سیلیکونی نسوز را برای چه مواردی میتوان استفاده کرد؟
معرفی دو دسته مهم رنگ پلی یورتان
رنگ های پلی یورتان دارای دسته های متنوعی هستند. هرکدام از این رنگ ها دارای استفاده خاصی میباشند. در ادامه انواع آنها را معرفی میکنیم:
الاستومرها
این مواد دارای کیفیت بالای الاستیکی هستند. علاوه بر این در هر شرایطی فرم خود را حفظ می کنند. همچنین قابلیت این را دارند که فشارهای بالای بسیاری را تحمل کنند. با توجه به این حالت، می توانند تغییر شکل دهند و به حالت اولیه خود به راحتی بازگردند.
ترموپلاستیک ها
این مواد دارای سطح صافی هستند. این سطح صاف حالت غیر قابل نفوذ در برابر سایر سیالات دارد. علاوه بر این میزان ماندگاری آن بسیار بالا است.
طریقه مصرف رنگ های پلی اورتان
برای استفاده از رنگ های پلی اورتان لازم است تمام وسایل کار به خوبی شسته شود، سپس باید تمام اجزای رنگ را توسط میکسر هم بزنید. در مراحل بعدی باید مقداری از رنگ پلی اورتان را به مقدار مناسبی سخت کننده مخلوط کنید تا یک مایع یکنواختی به دست آید. پس از انجام این کار به رنگ آماده شده به مدت ۳۰ دقیقه فرصت دهید.
در نهایت تینر مخصوص رنگ های پلی اورتان را آماده کرده و به اندازه لازم به رنگ اضافه نمایید. توجه داشته باشید که این نمونه رنگ های شیمیایی را میتوان به کمک اسپری و پاشش به صورت دستی و یا دستگاههای خودکار نیز استفاده کرد. محصول رنگ آمیزی شده بعد از خشک شدن باید در کوره حرارت قرار بگیرد و به اندازه لازم پخته شود.
قیمت رنگ پلی یورتان
با توجه به نوسانات لحظه ای بازار، قیمت رنگ پلی یورتان ثابت نمیباشد. تیم سراب رنگ همواره بهترین و با کیفیت ترین محصولات را با قیمتی مناسب به شما عزیزان ارائه میدهد. برای کسب اطلاع بیشتر میتوانید با کارشناسان مجموعه تماس بگیرید.
سخن پایانی
چنانچه قصد دارید تا در موارد مختلفی رنگ های پلی اورتان به شکل پودری را به کار ببرید، لازم است تا به وسیله روش ترابیو و یا روشهای دیگری مانند کورونا در ولت های متنوعی از قبیل ۳۰ الی ۱۰۰ کیلو ولت نیز رنگ مورد نیاز خود را آماده کنید. توجه داشته باشید که رنگ های پلی اورتان در پیشبرد صنایع مختلف از جمله رنگ آمیزی ام دی اف و رنگ کردن شاید روکش های چوبی نقش بسزایی دارد.
رنگ پلی اورتان یکی از زیباترین و باکیفیتترین رنگهای پوششی است که در تماس با باران های اسیدی مقاومت خوبی از خود نشان میدهد. این نوع رنگها در برابر انواع اشعههای خورشید دوام بالایی دارند. همچنین در زمان کوتاهی با کمترین حرارت سریعاً خشک میشوند، معمولاً رنگهای پلی اورتان برخلاف سایر رنگهای شیمیایی پوست پرتقالی نمیشوند. این مواد دارای خواص مکانیکی و شیمیایی فوقالعادهای هستند. خوب است بدانید که رنگ های پلی اورتان در تماس با روغنهای صنعتی و بسیاری مواد مختلف شیمیایی مقاومت بالایی دارند و در برابر ضربههای ناگهانی با فشار بالا ایمن خواهند بود.
در این مقاله از شرکت مهندسی سراب رنگ ، با رنگ صنعتی پلی اورتان آشنا شدیم و پیرامون مزایا و کاربرد آن نیز صحبت کردیم. نکته قابل ذکر اینکه، شرکت پیش روی محصولات و خدمات مختلفی را برای رفاه حال مشتریان و خریداران عزیز ارائه میدهد که در زیر به صورت تیتروار به مهمترین آنها اشاره مینماییم.
کفپوشهای صنعتی اپوکسی و پلی یورتان
انواع رنگهای صنعتی اکریلیک، پلی یورتان، ترافیکی و اپوکسی
پوششهای پلی یوریا شامل پوشش ضد خوردگی و کفپوش پلی اوره یا پلی یوریا
پوششهای ضد حریق سازی همچون مواد پاششی معدنی و رنگهای منبسط شونده
انواع عایق های پلی یورتان شامل عایق حرارتی، عایق صوتی و کیت عایقبندی و درزگیر
انواع پوششهای آببند پلیمری شامل ترمیم کننده ویژه بتن، عایق آببند پلیمری و گروت سیمانی منبسط شونده
این شرکت ضمن عرضه و فروش کلیهی محصولات، امکان اجرای موارد ذکر شده را نیز دارد. جهت استعلام قیمت، خرید محصولات شرکت رنگسازی سراب رنگ و اجرای کار، هم اکنون میتوانید از طریق راههای ارتباطی ذکر شده با واحد فروش مجموعه تماس گرفته و از مشاوره و راهنمایی های بی دریغ کارشناسان شرکت بهره مند شوید.
این مطالب را از دست ندهید
رنگ پودری چه نوع رنگی است و در چه مواردی کاربرد دارد؟
رنگ کوره ای چه نوع رنگی است و در چه مواردی کاربرد دارد؟
رنگ سیلیکون چه نوع رنگی است و در چه مواردی کاربرد دارد؟
رنگ پلی استر چه نوع رنگی است و در چه مواردی کاربرد دارد؟
رنگ روغنی چه نوع رنگی است و در چه مواردی کاربرد دارد؟
رنگ چکشی هوا خشک چه نوع رنگی است و در چه مواردی کاربرد دارد؟
رنگ پلاستیک چه نوع رنگی است و در چه مواردی کاربرد دارد؟
رنگ اپوکسی چه نوع رنگی است و در چه مواردی کاربرد دارد؟
رنگ فوری چه نوع رنگی است و در چه مواردی کاربرد دارد؟