رنگ پایه آب چه نوع رنگی است و در چه مواردی کاربرد دارد؟
زمان تقریبی مطالعه: 5 دقیقه
رنگ صنعتی پایه آب و مزایای آن
سراب رنگ | مقالات | بدون دیدگاه
رنگ صنعتی پایه آب ، یکی از رنگ هایی است که امروزه برای مصارف بسیاری کاربرد یافته است. با تغییر فرمولاسیون رنگ ها، رنگ های سنتی و قدیمی که دارای پایه حلال های نفتی و تینری بودند، کنار گذاشته شده اند و به جای آن امروزه رنگ هایی که دارای پایه آب هستند برای مصارف ساختمانی و صنعتی استفاده می شود.
رنگ های قدیمی که پایه نفتی بودند، نقش زیادی در آلودگی محیط زیست داشتند که با جایگزینی رزین های حمل رنگ آن ها، با رزین های پایه آب، این مشکل آنها بر طرف گشته و فقط آب، نقش حامل برای رزین ها و مواد رنگی را برعهده می گیرد.
رزین های پایه آب، پس از تصعید آب خود بر روی سطح رنگ، به شکل رزین خشک شده درآمده و برای همیشه تثبیت می شود. در این مقاله قصد داریم تا شما را با رنگ صنعتی پایه آب یا به اصطلاح رنگ آکریلیک آشنا کنیم و به تشریح کاربرد ها، معایب و مزایای این رنگ بپردازیم. با ما همراه باشید.
رنگ صنعتی پایه آب یا رنگ آکریلیک چیست؟
رنگ صنعتی پایه آب، یکی از رنگ هایی است که امروزه به این دلیل که در ساختار و فرمولاسیون این رنگ ها، از حلال های آلی و رزین های نفتی استفاده نمی شود، و به جای آن از رزین های آکریلیک استفاده می شود، کاربرد زیادی یافته است. این رنگ ها، برخلاف رنگ هایی که پایه نفتی دارند، برای محیط زیست خطری ندارند.
کاربرد های رنگ صنعتی پایه آب
رنگ صنعتی پایه آب، برای رنگ آمیزی انواع سطوح ساختمانی، از قبیل سطوح گچی، سطوح سیمانی، آجری و بتنی و … مورد استفاده قرار می گیرد. از این رنگ برای رنگ آمیزی نمای داخل و خارج ساختمان ها استفاده می شود.
همچنین علاوه بر این رنگ، رنگ آستری آکریلیک و ضد زنگ آکریلیک نیز توسط بسیاری از کارخانجات تولید می شود. رنگ آستری آکریلیک، برای زیر کار رنگ صنعتی پایه آب، و ضد زنگ آکریلیک نیز، برای رنگ کاری انواع سطوح فلزی داخلی و خارجی مورد استفاده قرار می گیرد. رنگ صنعتی پایه آب، در سه نوع براق، نیمه براق و مات تولید می شود.
جهت مشاهده رنگ های ساختمانی سراب رنگ کلیک کنید.
مزایای رنگ صنعتی پایه آب
رنگ صنعتی پایه آب، با توجه به کاربرد های وسیعی که امروزه پیدا کرده است، طرفداران بسیاری را به خود جذب کرده است. این رنگ، دارای مزایایی نسبت به سایر انواع رنگ ها، که پایه نفتی دارند، می باشد که در ادامه به این مزیت ها به صورت تیتر وار اشاره خواهیم کرد:
رنگ صنعتی پایه آب، به دلیل حل شدن در آب نسبت به آن دسته از رنگ هایی که دارای پایه نفتی می باشند، بوی بسیار کمتری دارند. در هنگام رنگ کردن سطوح مختلف، با رنگ صنعتی پایه آب، به علت سرعت بالای خشک شدن این رنگ ها، میزان سطح بیشتری را می توان در روز رنگ آمیزی کرد.از دیگر مزایای استفاده از رنگ صنعتی پایه آب، قابلیت پوشش دهی بالای این رنگ نسبت به سایر انواع رنگ ها می باشد.استفاده از این رنگ، بر روی هر سطحی قابل اجرا می باشد. رنگ صنعتی پایه آب، قابلیت شستشو دارد. رنگ صنعتی پایه آب، در رابطه با رطوبت، مقاومت بالایی از خود نشان می دهد که یکی از مزایایی بسیار مهم این رنگ ها می باشد. ترمیم این نوع رنگ، نسبت به انواع دیگر بسیار آسان می باشد. معایب رنگ صنعتی پایه آب
رنگ صنعتی پایه آب، هرچند که جزء رنگ های قابل شستشو محسوب می شود، و این موضوع یکی از مهم ترین و بهترین مزیت های این رنگ به حساب می آید، اما این رنگ به طور کامل و ۱۰۰ درصد قابل شستشو نمی باشد.
سخن پایانی
در این مقاله، به معرفی رنگ صنعتی پایه آب، به عنوان یکی از به روز ترین و بهترین رنگ ها، پرداختیم. رنگی که برای رنگ آمیزی انواع سطوح بتنی، آجری و… و همچنین در کنار ضد زنگ ها، به عنوان رنگی مناسب برای رنگ آمیزی سطوح فلزی مورد استفاده قرار می گیرد.
همچنین به کاربرد های این رنگ، معایب و مزایای آن پرداختیم. شایان ذکر است که امروزه استفاده از این رنگ ها، بسیار کاربرد یافته است و در موارد بسیاری برای رنگ آمیزی از این رنگ ها استفاده می شود.
این مطالب را از دست ندهید
رنگ پلی اورتان چه نوع رنگی است و در چه مواردی کاربرد دارد؟
رنگ چکشی هوا خشک چه نوع رنگی است و در چه مواردی کاربرد دارد؟
رنگ سیلیکون چه نوع رنگی است و در چه مواردی کاربرد دارد؟
رنگ اپوکسی چه نوع رنگی است و در چه مواردی کاربرد دارد؟
رنگ پلی استر چه نوع رنگی است و در چه مواردی کاربرد دارد؟
رنگ پودری چه نوع رنگی است و در چه مواردی کاربرد دارد؟
ضد زنگ چه نوع رنگی است و در چه مواردی کاربرد دارد؟
رنگ کوره ای چه نوع رنگی است و در چه مواردی کاربرد دارد؟
رنگ پلاستیک چه نوع رنگی است و در چه مواردی کاربرد دارد؟