رنگ پودری چه نوع رنگی است و در چه مواردی کاربرد دارد؟
زمان تقریبی مطالعه: 9 دقیقه
رنگ پودری چیست؟ بیشترین کاربرد رنگ پودری
رنگ پودری، در اصل رنگی است که به شکل پودر در دسترس همگان قرار گرفته است. این رنگ به صورت کلی ممکن است به شیوههای مختلفی استفاده شود. ما در مقالات قبلی در مورد رنگ پودری الکترواستاتیک به صورت کامل صحبت کردیم. همچنین در مورد مزیت رنگ پودری الکترواستاتیک نیز صحبت کردیم. ما در این مقاله قصد داریم به صورت کلی، در مورد رنگ پودری صحبت کنیم و از نحوه رنگ آمیزی تا مزایا و معایب آن صحبت کنیم.
پس با ما همراه باشید.
قبل از هرچیز، اگر قصد خرید و سفارش رنگ پودری الکترواستاتیک از سراب رنگ را دارید، میتوانید فرم زیر را پر کنید یا در بخش “تماس با ما” با ما در تماس باشید.
رنگ پودری طی فرایندهای زیر به دست میآید. پوششهای پودری مرکب از رزین، پیگمنت، فیلر و دیگر مواد افزودنی میباشد که در ابتدا مواد مختلف، در داخل اکسترودر به شکل مذاب در میآیند تا با هم ترکیب شوند. به این فرایند، اکسترود شدن هم گفته میشود. بعد از مدتی ترکیب سرد شده، را در دو مرحله آسیاب میکنند تا به ذراتی با اندازه ۲۰ تا ۸۰ میکرون تبدیل شوند. پودر را الک میکنند تا رنگ مورد نظر به دست آید.
مزایای استفاده از رنگهای پودری
استفاده از رنگ پودری مزایای زیادی دارد که میتوان به مواردی مانند پوششدهی بهتر، نیاز به انبارداری کمتر، کاهش هزینههای خرید رنگ، صرفهجویی در وقت و افزایش سرعت تولید محصولات اشاره کرد.
یکی از مزایای رنگ پودری نسبت به رنگ مایع این است که برای استفاده از رنگهای پودری بر خلاف رنگ سنتی مایع، نیاز به حلال نیست. رنگهای پودری آلودگی کمتری نسبت به رنگهای مایع ایجاد میکنند.رنگهای جامد دوام بیشتری دارند. سختی بالای این نوع رنگ باعث میشود تا در برابر خراشیدگی و خوردگی مقاومتر از رنگ مایع باشند. برای استفاده از رنگهای پودری احتیاجی به وجود سیستم تهویه هوا، سیستم تصفیه و بازیافت نمیباشد. سطح رنگآمیزی شده توسط پودرهای رنگ، بسیار براقتر نسبت به رنگهای مایع میباشد. رنگهای پودری در برابر رطوبت، دما و نور خورشید مقاوم هستند. رنگ پودری از طریق ایجاد بار الکتریکی به سطح قطعه میچسبد. رنگهای پودری سازگار با محیط زیست به دلیل عدم نیاز به حلال میباشد. بسیاری از شرکتهای معتبر تولید کننده رنگ مانند با سراب رنگ به این دلیل که این نوع رنگ، به محیط زیست آسیب نمیرساند، تولید این نوع رنگ را جزو اصلیترین بخش تولیدات خود قرار دادهاند. اگر در حین رنگآمیزی با رنگهای پودری، مشکلی ایجاد شود، میتوان به راحتی آن را برطرف کرد. در روش رنگآمیزی با رنگهای جامد، نیازی به استخدام چندین نیروی کار نیست. این نوع رنگ باعث ایجاد گرد و غبار و عفونت تنفسی نمیشود. حدود ۹۹ درصد رنگهای پودری استفاده میشود. موارد استفاده رنگ پودری
رنگ پودری کاربردهای صنعتی زیادی دارد. از این رنگ به دلیل ایجاد آلودگی کمتر و مقاومت بیشتر، در صنایع استفاده زیادی میشود.
بیشترین مورد استفاده از رنگ پودری بر روی سطح فلزات است. از این رنگ بر روی سطح کابینت، یخچال، درب و پنجرههای آلومینیومی و فلزی استفاده میشود. مراحل تولید رنگ الکترواستاتیک
تهیه مواد اولیهپیش اختلاط خشک مواد اولیهاختلاط مواد مذاب اولیهخشک و خرد کردن مواد خارج شده از اکسترودرآسیاب کردن مواد تولید شدهالک کردن ذرات خرد شدهبستهبندی رنگهای پودریویژگیهای رنگهای پودری
رنگهای پودری با توجه به میزان حرارت بالا و حرارت پایین به دو گروه تقسیمبندی میشوند.
گرما سختگرما نرم
پوششهای گرما سخت دارای ترکیباتی با جرم مولکولی پایین بر پایه روینهای جامد میباشند.
اطلاعات رنگ پودری
رنگ پودری یکی از رنگهای پرمصرف در دنیای امروز میباشد.
بعد از پاشیده شدن این نوع رنگ بر روی قطعه مورد نظر، قطعه باید برای مدت زمان معین، گرما داده شود. در ساختار این نوع رنگ، رزینهای جامدی وجود دارد که خاصیت القاء و یا باردار شدن را دارند. این نوع رنگ بعد از حرارت دیدن به حالت مایع درآمده و سفت میگردد. بعد از سرد شدن یک لایه محافظ بسیار مقاوم، بر روی محصول ایجاد میشود. رنگهای پودری مختلفی در بازار وجود دارد. میزان دما و زمان پخت انواع رنگ، با هم متفاوت هستند. میزان مقاومت و استحکام رنگها با هم متفاوت است. مدت زمان پخت رنگ حدود ۱۰ الی ۱۸ دقیقه میباشد. درجه حرارت مناسب برای پخت رنگهای پودری حدود ۱۸۵ الی ۲۳۰ میباشد. هر مقدار رنگ روشنتر باشد، درجه حرارت کم شده و زمان پخت افزایش یافته است. هر مقدار رنگ تیرهتر باشد، مدت زمان پخت کاهش یافته و درجه حرارت افزایش مییابد. کاربردهای رنگ پودری
رنگ پودری یک جایگزین بسیار مناسب برای رنگهای مایع میباشد. اولین بار این نوع رنگ در دههی ۱۹۶۰ تولید شد. از این نوع رنگ میتوان بر روی سطوح گوناگونی مانند دیوارها، چوب، فلزات و محصولات دکوراتیو استفاده کرد.
از کاربردهای رنگ پودری علاوه بر کاربرد محافظتی میتوان به عنوان کاربرد تزئینی هم اشاره کرد. این نوع رنگ را میتوان به صورت خشک بر روی هر نوع سطحی استفاده کرد.
انواع رنگهای پودری
انواع رنگ پودری با توجه به مقدار رزین مورد استفاده، با هم متفاوت هستند. این نوع رنگها میتوانند براق و یا مات باشند.
رنگ پلی اورتانرنگ اکرولیکرنگ پلی استررنگ اپوکسیرنگ اپوکسی پلی استر
انواع رنگهای طرحدار
رنگ چرمیرنگ چکشیرنگ سنبادهای چروکمتالی کدکورالورنی معرفی چند نوع رنگ پودری
رنگ پودری پلی اورتان یکی از پرکاربردترین و معروفترین انواع رنگ میباشد. این نوع رنگ پوششی زیبا، صاف و براق ایجاد میکند. این نوع رنگ، دارای رنگهای ملایمی میباشد.
رنگ پودری اپوکسی نوعی رنگ است که در برابر مواد شیمیایی بسیار مقاوم است. این رنگ، برای رنگآمیزی محصولات موجود در فضاهای داخلی کاربرد زیادی دارد و برای فضاهای بیرونی مناسب نیست. این رنگ در برابر نور خورشید مقاومت کمتری دارد.
رنگ پودری پلی استر یکی از پرطرفدارترین نوع رنگهای جامد میباشد. پلی استر بیرنگ و شفاف است. از این رنگ در صنایع مختلف استفاده میشود. از این رنگ برای رنگآمیزی دکوراسیون استفاده زیادی میشود. مقاومت این رنگ بسیار بالا بوده و میتوان برای اجسامی که در برابر نور خورشید قرار دارند، استفاده کرد. این رنگ در برابر الکل، اسید، روغنها، مواد قلیایی پاک کننده، مرکب و بنزین مقاومت زیادی دارد.
کلام آخر
شرکت سراب رنگ تولید کننده انواع رنگ پودری میتواند به شما در رنگآمیزی و ساخت محصولات با تیراژ بیشتر کمک کند. برای آگاهی و کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به آدرس اینترنتی سراب رنگ مراجعه کنید و با متخصصین و کارشناسان مربوطه مشورت کنید.
این مطالب را از دست ندهید
رنگ روغنی چه نوع رنگی است و در چه مواردی کاربرد دارد؟
رنگ پلاستیک چه نوع رنگی است و در چه مواردی کاربرد دارد؟
رنگ پلی استر چه نوع رنگی است و در چه مواردی کاربرد دارد؟
رنگ اپوکسی چه نوع رنگی است و در چه مواردی کاربرد دارد؟
ضد زنگ چه نوع رنگی است و در چه مواردی کاربرد دارد؟
رنگ پلی اورتان چه نوع رنگی است و در چه مواردی کاربرد دارد؟
رنگ فوری چه نوع رنگی است و در چه مواردی کاربرد دارد؟
رنگ پایه آب چه نوع رنگی است و در چه مواردی کاربرد دارد؟
رنگ چکشی هوا خشک چه نوع رنگی است و در چه مواردی کاربرد دارد؟